Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Vabilo na predstavitev Knjižnice igrač

Pedagoški inštitut je v sodelovanju z različnimi organizacijami v Murski Soboti s pomočjo mednarodne iniciative TOY for Inclusion v začetku leta 2018 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota vzpostavil knjižnico igrač, ki deluje vsako soboto od 10. do 12. ure in predstavlja prostor za skupnost, ki ga ustvarja skupnost.

Namen knjižnice je družinam z mlajšimi otroki v Pomurju nuditi prostor, kjer se lahko skupaj igrajo in navezujejo stik z drugimi družinami, pri čemer se osredotočajo tudi na povezovanje večinskega in manjšinskega prebivalstva. Poleg kvalitetnih igrač, ki si jih včlanjene družine brezplačno izposojajo, dodatno vrednost knjižnici igrač dajo ustvarjalne, kulturne in umetniške delavnice, ki jih pripravljajo partnerji v projektu: Vrtec Murska Sobota, OŠ I Murska Sobota, Pomurski muzej Murska Sobota, Center za socialno delo Murska Sobota ter Center za zdravje in razvoj Murska Sobota.

Ker je bilo s pomočjo evropskih sredstev zagotovljeno, da bo pobuda v našem okolju zagotovo živela še vsaj dve leti, si želijo partnerji projekta v tem času še obogatiti ponudbo igrač in dejavnosti v knjižnici igrač. V ta namen bo v torek, 13. novembra 2018, ob 17. uri vljudno potekala predstavitev knjižnice igrač, ki bo v igralnici Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

Skupaj s predstavniki sodelujočih organizacij bo predstavljeno:

-          kako so načrtovali delo,

-          kakšno korist teh storitev vidijo v okolju sodelujoče organizacije,

-          kakšne dejavnosti potekajo v knjižnici igrač,

-          kakšen je odziv družin,

-          ponudbo iger in igrač,

-          možnosti, kako se lahko pridružite v oblikovanju prostora za skupnost.

 

Vljudno vabljeni.

Nazaj