Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Predavanje o pogostih, a neprimernih prigrizkih otrok na dogodku v Šalovcih

Na medgeneracijskem dogodku Zdrav duh v zdravem telesu, ki sta ga drugo leto zapored pripravili Osnovna šola Šalovci (OŠ) in Večgeneracijski center (VGC) Pomurja - enota Štorklja Šalovci, so se družili, gibali in učili občani Občine Šalovci. Organizatorji so namreč za odrasle in otroke pripravili številne aktivnosti.

V uvodnem delu dogodka so se odrasli udeležili prvega izmed petih predavanj z naslovom Pogosti, a neprimerni prigrizki naših otrok, ki ga je izvedla Alenka Glavač Geršanov s Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota. Predavanja z omenjenim naslovom potekajo sicer v okviru projekta Pot do lokalne hrane, ki je bil leta 2017 uspešno prijavljen na Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Goričko 2020, sofinancirata pa ga Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

 

Po predavanju so odrasli in otroci skupaj telovadili pod vodstvom kineziologa Mitje Dišiča iz Zdravstvenega doma (ZD) Murska Sobota, kasneje pa so se udeležili stojnic, na katerih so se sodelujoči predstavljali z gradivom, izdelki in prigrizki. Na stojnici je sodeloval tudi CZR Murska Sobota, in sicer s štirimi vrstami različnih zdravih prigrizkov, za katere je poskrbela Lili Šiftar.

Kasneje so se udeleženci dogodka peš odpravili do Eko-socialne kmetije Korenika, kjer jih je čakal še drugi del aktivnosti. Najmlajši otroci so se udeležili gibalne pravljice, učenci od 3. do 9. razreda so iskali skriti zaklad, odrasli pa so spoznavali prikaz postavitve visoke grede ter se udeležili delavnice izdelovanja izdelkov iz koruznega ličja in kokošjega perja.  

Nazaj