Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Otroške ulice

Na žalost se danes otroci več ne igrajo na ulicah kot nekoč, saj se starši bojijo morebitnih nesreč, ki jih lahko povzročijo vozila z motorjem. S predstavitvijo tega problema so nekatera mesta že prevzela iniciativo in organizirajo t.i. »Otroške ulice« in »Prometno umirjena območja«. Zelo uspešno je mesto Freiburg iz Nemčije, ki je organiziralo že več kot 100 takšnih ulic.
Center za zdravje in razvoj Murska Sobota je v okviru evropskega projekta BAMBINI »Move SMART from the start« v petek, 26. avgusta 2011, v občini Moravske Toplice, natančneje v Martjancih, v sodelovanju s Turističnim društvom Martin Martjanci, organiziral prvo »Otroško in igralno ulico v Sloveniji«. Takšne ulice se bodo organizirale do sredine leta 2012 po večjih mestih v Evropi kot so francoski Paris, avstrijski Gradec, grški Thessaloniki in drugi.

Namen otroških ulic je, da pridejo starši in njihovi otroci na sosedsko druženje, ki traja nekaj ur. Medtem ko se lahko otroci varno igrajo, starši pa mirno popijejo kavico in brezskrbno poklepetajo s sosedi, je promet med izvedbo »ulice« omejen, razigranim otrokom pa ne preti nevarnost mimo drvečih avtomobilov.

                                         

Nazaj