Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Nacionalno srečanje članic Zdravih mest

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo (SZO) za Evropo in organizacijo Zdravih mest 21. stoletja pripravil Nacionalno srečanje članic zdravih mest, ki je potekalo 6. septembra 2019 v hotelu City v Ljubljani. Srečanja smo se udeležili tudi zaposleni na Centru za zdravje in razvoj Murska Sobota. 

Po pozdravnih nagovorih Nine Pirnat, direktorice NIJZ, Monike Kosinske, programske vodje pri regijski kontaktni točki SZO za zdrava mesta ter dr. Zlatka Zimeta, nacionalnega koordinatorja Zdravih mest so sledile posamezne predstavitve dobrih praks v Zdravih mestih v Sloveniji. Tako so bila predstavljena naslednja Zdrava mesta: Piran, Novo mesto, Ptuj in Sevnica. 

Po predstavitvi je sledila še delavnica "Kako nam kazalniki Zdravja v občini pomagajo pri akcijskem načrtu", ki jo je vodila Victoria Zakrajšek z NIJZ-a. Udeleženci so se razdelili po skupinah in pod vodstvom strokovno organizacijske odbora aktivno sodelovali v delavnici. Ob koncu srečanja je sledilo še svečano podpisovanje sporazuma o združitvi v Nacionalno mrežo Zdravih mest v VII. fazi, ki so ga podpisale članice mreže Zdravih mest. 

 

Nazaj