Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

KUHANJE V NARAVI V OKVIRU PROJEKTA SKRITO GORIČKO

Center za zdravje in razvoj Murska Sobota je v mesecu marcu 2023 v sodelovanju z izbranim zunanjim izvajalcem začel z izvedbo sklopa delavnic z naslovom »Kuhanje  v naravi«. Delavnice so namenjene demonstratorjem in drugim zainteresiranim posameznikom za spoznavanje veščin kuhanja na prostem z lokalnimi sestavinami in lokalnimi recepti, s poudarkom na sezonskosti. Udeleženci aktivno sodelujejo pri pripravi jedi in bodo lahko pridobljeno znanje prenesli v svoje lokalno okolje. Izbor jedi je takšen, da je možno slediti naravnemu ritmu letnih časov.

Delavnice izvaja Marjetka Škafar, učiteljica praktičnega pouka, ki se ljubiteljsko ukvarja s čebelami, zelišči in vrtnarjenjem, še posebej pa je navdušena nad peko kruha z drožmi. Je predsednica Goričkega drüjštva za lepše vütro, kjer povezuje rokodelce, pohodnike in ljubitelje Goričkega.

Drugo delavnico smo izvedli v četrtek, 16. marca 2023 v Mladinskem domu Hodoš v Občini Hodoš, katera v projektu Skrito Goričko: po neodkritih poteh Goričkega sodeluje kot projektni partner. Pripravili smo mlečno juho z ajdovo kašo in »makove cüjcke«. Recepte za jedi smo vzeli iz monografske publikacije z naslovom Goričko: divji Vzhod – Kuhinja v naravi, ki je izšla prav tako v okviru omenjenega projekta. 

Utrinke iz delavnice kuhanja v naravi si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.  

Nazaj