Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Kampanja Dnevnik potovanj se je predstavila na Evropskem tednu mobilnosti 2013 v Murski Soboti

Center za zdravje in razvoj Murska Sobota je v sodelovanju z vrtcem Romano Pušča in PP Murska Sobota v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2013, v četrtek 19. septembra, na Trgu kulture v Murski Soboti, predstavljal projekt »HEALTHY« ter kampanjo Dnevnik potovanj.

Ob stojnici, na kateri se je bilo možno seznaniti s kampanjo Dnevnik potovanj, je bil postavljen otroški poligon, kjer so se otroci iz sodelujočega vrtca Romano preizkusili v spretnostnih vožnjah s kolesi, poganjači in skiroji. Predstavniki PP Murska Sobota so otroke in vzgojitelje med drugim tudi poučevali kako pravilno uporabiti in namestiti homologirano varnostno čelado. Otroke je obiskal tudi policist Leon.

Celotni dogodek je bil trajnostno zasnovan za kar je poskrbelo tudi podjetje Avtobusni promet Murska Sobota, ki je z avtobusom pripeljalo otroke iz vrtca Romano Pušča na Trg kulture in nazaj. Tako so se otroci v okviru dogodka seznanjali z različnimi do okolja prijaznimi, aktivnimi in zdravimi načini potovanj, kjer je predvsem vožnja z avtobusom predstavljala prvovrstno doživetje za marsikaterega otroka.

Nazaj