Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Kampanja Dnevnik potovanj ponovno vzpodbudila k aktivnemu potovanju v vrtec

V okviru projekta »HEALTHY« se v obdobju med 31. marcem in 4. aprilom 2014 v 33-ih vrtcih širom Pomurja že drugič v tem šolskem letu izvaja kampanja Dnevnik potovanj, ki na zanimiv, zabaven a učinkovit način analizira potovalne navade otrok, njihovih staršev ter ostalih družinskih članov, ki spremljajo otroka na poti v vrtec in domov. V tem tednu vsi sodelujoči oddelki v vrtcih na pripravljalnem igralnem transparentu z nalepkami beležijo vse načine potovanja otrok v vrtec. Tako vsako jutro otrok na transparent prilepi tisto nalepko, ki z različno barvo in motivom prevoznega sredstva ponazarja njegov način prihoda v vrtec. Nalepke z motivi različnih prevoznih sredstev posredno vzpodbujajo pešačenje, kolesarjenje, kombiniran prevoz ter uporabo skirojev in poganjačev. Istočasno vzgojitelji v vrtcih spodbujajo starše k aktivnemu sodelovanju, da v času trajanja kampanje poskušajo svojega otroka pripeljati oziroma pospremiti v vrtec na okolju prijazen, aktiven in zdrav način.

Naj bo to teden aktivnih potovanj, zato ste vabljeni, da se v službo, po nakupih, v šolo in ostale prostočasne dejavnosti odpravite na aktiven način tudi VI!

Fotografije v spodnji galeriji prikazujejo vesele obraze otrok v pomurskih vrtcih ob prevzemu poganjačev, ki jim jih je v okviru projekta v trajno rabo predal koordinator projekta "Healthy" na Centru za zdravje in razvoj Murska Sobota Zlatko Mesarić, z namenom, da bi še bolj vzpodbudili prijazen, aktiven in zdrav način potovanj v vrtec in domov:

Nazaj