Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Delovno srečanje RAS Mura

V okviru Regionalne akcijske skupine za vlaganje v zdravje in razvoj Pomurja – Mura smo v petek, 8. 12. 2017 organizirali delovno srečanje v prostorih Centra Biofuture - Bistra hiša v Martjancih.

Na srečanju je Peter Beznec, direktor Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota predstavil rezultate meritev predšolskih otrok v okviru aktivnosti projekta »On the move« ter govoril o nadgradnji projekta z namenom povečanja nabave lokalne hrane v javnih zavodih in organizacije telesne dejavnosti.

Potekala je tudi moderirana diskusija s člani Regionalne akcijske skupine o možnostih nadgradnje sodelovanja na področju lokalne trajnostne oskrbe. Predstavili smo izvedene aktivnosti in sistem za priporočanje LUIII v okviru projekta »RegioHelp« ter prisotne povabili k aktivnemu sodelovanju ter povezovanju institucij s področja zdravstva in sociale. Za tem je sledil še praktičen prikaz LUIII platforme.

Dr. Damijan Mumel z Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru je predstavil delo fakultete na tem projektu, predvsem raziskave in analize potreb uporabnikov.   

Sledil je podpis sporazuma o sodelovanju pri vzpostavitvi regionalnega in socialnega upravljanja v regiji preko skupne platforme na področju zdravstva in sociale.

Nazaj