Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Delavnici Jem lokalno 2

V sklopu projekta Jem lokalno 2, sta v torek 6. 2. 2018 ob 16. uri v prostorih OŠ Stročja vas in ob 17. uri v prostorih OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, potekali delavnici »Pogosti, a neprimerni prigrizki naših otrok«.

Na delavnicah je predavateljica Alenka Glavač Geršanov, univ. dipl. inž. in prof. biologije in kemije govorila o živilih in njihovi sestavi, najpogostejših prigrizkih naših otrok, analizi in primerjavi deklaracij na živilih ter okusnih prigrizkih iz lokalne hrane.

Ugotovili smo, da otroci najpogosteje posegajo po predelanih oz. procesiranih živilih (čips, sladkarije, ocvrta hrana), ki so sicer energetsko bogata, a hranilno revna. Vsebujejo torej preveč soli, dodanih sladkorjev, nasičenih maščob in aditivov ter premalo vitaminov, mineralov, vlaknin…

Predavateljica je tudi pokazala kako se pravilno bere deklaracije sestavin na embalaži živil ter predstavila prednosti sveže, lokalno pridelane hrane in njen pomen za trajnostni razvoj.  

Oglejte si nekaj utrinkov z obeh delavnic.

Nazaj