Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Aktivnosti na Osnovni šoli Franceta Prešerna Črenšovci

Na črenšovski osnovni šoli skozi celo šolsko leto pripravljajo številne aktivnosti, s katerimi skušajo čim bolje vpeti otroke v vsakdanje življenje. Veliko dejavnosti so pripravili tudi v mesecu oktobru, v katerem so obeležili teden otroka, ki je potekal med 2. in 8. oktobrom 2017, poimenovali pa so ga »Povabimo sonce v vrtec«. V tem tednu so se otroci črenšovskega vrtca vsak dan zbrali v avli vrtca, kjer so skupaj z vzgojiteljicami ter ostalimi strokovnimi delavkami zapeli pesem o soncu, potem pa so vsak dan obravnavali eno temo. V ponedeljek so se posvetili koruzi, takrat so se otroci preizkusili tudi v ličkanju, v torek so govorili o gozdnih plodovih, sreda je bila namenjena listju in ustvarjanju gozdnih slik, četrtek krompirju, v petek pa so se pogovarjali o sadju in njegovih lastnostih ter izdelovali sadna nabodala. Poskrbeli so tudi za zdrave prigrizke ter veliko gibanja na prostem.

V oktobru smo obeležili tudi svetovni dan hrane, ki je bil letos namenjen vlogi prihodnosti migracij z vlaganjem v prehransko varnost in razvoj podeželja. Ob tej priložnosti so tudi na Osnovni šoli Franceta Prešerna Črenšovci na predlog predstavnikov zdrave šole pripravili degustacijo sadno-zelenjavnih napitkov z mlekom ali jogurtom ter se na tak način posvetili temu dnevu.

Med 16. in 21. oktobrom pa so pozornost posvetili medgeneracijskemu sodelovanju. V tem tednu so namreč v sklopu vseslovenskega prostovoljskega projekta Simbioza giba pripravili številne športne aktivnosti, v katere so vključili starše in stare starše ter se na ta način družili, povezovali generacije in se skupaj gibali.

Črenšovska osnovna šola pa je vključena tudi v projekt Learn4Health, v katerem sodeluje skupaj s Centrom za zdravje in razvoj Murska Sobota. Projekt spodbuja spremembe v kulturi in zdravju šolskih otrok s šolskimi posegi, ki so namenjeni učencem in učiteljem, gre pa za triletno strateško partnerstvo, v katerem poleg Slovenije sodelujejo še Danska, Litva, Španija, Anglija in Nizozemska. Namen projekta je predvsem spodbujati zdravo in trajnostno prehranjevanje med šolskimi otroki z razvojem modela za spremembo praks in pedagogike v zvezi s hrano in zdravjem, ki se lahko uporablja v večini evropskih držav.

Nazaj