Change language
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

2. čezmejno srečanje mreže institucij iz področja zdravstvenih in socialnih storitev

V sredo, 13. februarja 2019, je Center za zdravje in razvoj Murska Sobota skupaj s pomurskimi partnerskimi institucijami gostil predstavnike institucij s sorodnim poslanstvom iz regije Voitsberg, s katerimi smo se povezali v okviru čezmejnega projekta REGIOHELP. 

Z namenom predstavitve delovanja in primerov dobre prakse ter izmenjave izkušenj med slovenskimi in avstrijskimi institucijami, smo dan poln dobrih vtisov pričeli z obiskom Varstveno delovnega centra Murska Sobota, kjer so nam zaposleni predstavili organiziranost in aktivnosti delovne enote. Nato nam je Škofijska Karitas Murska Sobota predstavila delovanje Lazarjevega doma, ogledali pa smo si tudi bodoči materinski dom v srcu Murske Sobote. Sledil je obisk Dnevnega centra Kekec, ki se nahaja v pisani hiški med bloki na Lendavski cesti, kjer majhna ekipa z veliko mero dobre volje skrbi za otroke in mladostnike v stiski. Nekaj korakov naprej so nas pričakali v Sončku – društvu za celebralno paralizo. Spoznali smo uporabnike društva, ki so ustvarjali različne spominke in druge kreativne  izdelke, namenjene za prodajo. Sledila je vožnja do Radencev, kjer so nam zaposleni Doma starejših občanov Radenci celostno predstavili delovanje institucije. Dan smo v poznih popoldanskih urah zaokrožili z ogledom bivalne enote VDC-ja  v Gornji Radgoni, kjer so nas uporabniki toplo sprejeli in nam razkazali svoje prostore.

Gostje iz sosednje Avstrije so  bili navdušeni nad motiviranostjo zaposlenih in izpostavili dobro zakonsko urejenost nekaterih področij, kot je socialno zavarovanje oseb z hendikepom. Izpostavili so tudi željo po nadaljnjem povezovanju  in iskanju načinov za sodelovanje pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša prihodnost.

Nazaj