Change language
  • JAVNI POZIV POSAMEZNIKOM K
    SODELOVANJU V PROJEKTU “GREEN EXERCISE”
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Poletni tabor za otroke Green Exercise 2018

Med taborom bodo potekale številne aktivnosti za otroke, stare med 5 in 15 let. Otroci iz Slovenije in Madžarske se bodo tako preizkušali v številnih delavnicah, spoznavali bodo turistično in kulturno vsebino čezmejnega območja Slovenije in Madžarske, pomerili pa se bodo tudi v številnih zabavnih in športnih igrah. Več informacij o Poletnem taboru pa v priloženem vabilu.  

Prvi dan Poletnega tabora za otroke Green Exercise 2018

V Športno-rekreacijskem centru Martjanci smo včeraj pričeli s Poletnim taborom za otroke Green Exercise 2018. Zanje smo pripravili številne aktivnosti, in sicer kreativne in ustvarjalne delavnice, športne igre, potekali pa sta tudi predstavitev Narodnega parka Őrség ter predavanje o zdravem načinu prehranjevanja. 

Drugi dan Poletnega tabora za otroke Green Exercise 2018

Tudi drugi dan na Poletnem taboru za otroke Green Exercise 2018 je bil zelo pester. Otroci so namreč sodelovali pri predstavitvi Zelenih parkov in turističnih točk, izpolnjevali so anketni vprašalnik o krajih čezmejnega sodelovanja v okviru projekta ter si razvajali brbončice z okusnimi, zelenjavnimi nabodali. Manjkale niso niti ustvarjalne delavnice, kjer so predvsem dekleta pokazala svojo kreativnost. Med fanti pa je največ pozornosti pritegnila prijateljska nogometna tekma, na kateri so sodelovali slovenski in madžarski otroci - ti so prišli iz kraja Őriszentpeter. Za to priložnost so se člani obeh ekip preoblekli v prave nogometne drese ter se kar se da profesionalno podali v boj za zmago. 

Tretji dan Poletnega tabora za otroke Green Exercise 2018

Nov dan na Poletnem taboru za otroke Green Exercise 2018 je bil ponovno zelo pester in zanimiv, predvsem pa ustvarjalen. V kotičku, kjer potekajo kreativne delavnice, so dekleta tokrat šivala, se učila kvačkati, izdelale pa so tudi posebne lutke ob pomoči članic Turističnega društva Martin Martjanci. Fantje so ta čas izkoristili za preizkus igral in naprav v Zelenem parku, kasneje so vsi skupaj zasluženo opravili malico ter se posladkali s pisanimi, sadnimi nabodali.

Četrti dan Poletnega tabora za otroke Green Exercise 2018

Poletni tabor za otroke Green Exercise se počasi približuje koncu, le še dva dneva nas ločita do zaključka letošnjih aktivnosti. Tudi teh pa četrti dan ni manjkalo. Otroci so ponovno poslušali predavanje o zdravi prehrani, nekaj več so se iz predavanja Mojce Podletnik naučili o Krajinskem parku Goričko ter nekaterih vrstah živali in rastlin, ki jih v parku lahko najdemo, v polnem razmahu so ponovno bile tudi ustvarjalne delavnice. Udeležencev, ki se jih udeležujejo, je vsak dan več, vedno več pa je tudi idej, ki se malim ustvarjalcem porajajo. Med drugim so tako ustvarjali tudi posebne majice ter risbe na temo Zelenih parkov. Seveda pa dan ni minil brez športa in gibanja. Tokrat so se otroci pomerili v bolj tradicionalnih igrah, kot sta vlečenje vrvi in smučanje z lesenimi smučmi po travi, kar je poželo veliko zanimanja ter prineslo tudi nekaj tekmovalnosti, dan pa seveda ni minil brez okusnih nabodal, tokrat se je na njih znašla zelenjava. 

Peti in šesti dan poletnega tabora za otroke Green Exercise 2018

Zadnja dva dneva poletnega tabora Green Exercise v Martjancih sta minila kot bi trenil z očesom. Petek je potekal v znamenju zabavnih športnih aktivnosti, pri čemer sta izstopala zorbing in nogomet na milnici. Mali kreativci so ponovno pilili svoje veščine kvačkanja in zavzeto izdelovali pisane risbe in voščilnice.  V okviru predavanj o zdravem  življenjskem slogu je Damjana tokrat predstavila t. i. »Zelene parke«. Gre za devet parkov na prostem, opremljenih z igrali in s senzomotoričnimi napravami, ki jih lahko obiščemo v Pomurju in Porabju. Dan kasneje so otroci skozi izpolnjen vprašalnik potrdili, da jim kraji čezmejnega območja sodelovanja v okviru projekta Green Exercise niso tuji.

Sobota je minila v slogu celotnega tedna: z igro, različnimi športnimi aktivnostmi, ustvarjalnimi delavnicami in razposajenim otroškim smehom.

Nazaj