Change language
  • JAVNI POZIV POSAMEZNIKOM K
    SODELOVANJU V PROJEKTU “GREEN EXERCISE”
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

On the Move

Konec avgusta smo začeli izvajati prva strokovna srečanja za zaposlene v šoli in vrtcih, z namenom predstavitve aktivnosti, ki jih bomo izvajali v okviru programa športne vadbe ter kulinaričnih in družinskih srečanj. V mesecu oktobru pa smo začeli z izvedbo športne vadbe in družinskih srečanj. V mesecu novembru smo začeli izvajati kulinarične delavnice.

Program Erasmus +Sport in aktivnosti celotnega projekta je predstavila Silva Nemeš, koordinatorica On the Move Slovenia.

Zvezdana Vražič, diplomirana medicinska sestra, specialistka dietetike je predstavila pomembne informacije o prehrani, kako se prepleta z gibanjem in kaj so najbolj pomembna dejstva, ko govorimo o gibanju in prehrani otrok, starih med 4 in 6 let. Prav tako nam je predstavila 12 korakov zdravega prehranjevanja.

Denis Lutar iz ŠD Izziv Pomurje je predstavil športno vadbo za otroke, ki so stari med 4 in 6 let, ki bodo lahko sodelovali v našem programu.

Na koncu strokovnega srečanja je Silva Nemeš predstavila zaključno prireditev, ki bo ob koncu projekta junija 2017 v Pomurju. Vseh šest partnerjev iz šestih držav (Hrvaška, Portugalska, Slovaška, Malta, Velika Britanija in Slovenija) bo takrat predstavilo svoje rezultate aktivnosti z otroki, starimi med 4 in 6 let.

Vse informacije in fotografije najdete na povezavi tukaj.

Objavljamo tudi video v KRAJŠI in DALJŠI različici, kjer so prikazane različne vaje otrok, prilagojene njihovi starosti in kjer se vidi, kako spretni in zadovoljni so naši malčki, ko se gibajo, vadijo, utrjujejo naučene gbalne spretnosti in s tem skrbijo za svoje dobro počutje in zdravje.

Bravo vodilni partner Međimurska županija za tale prispevek, ki je lahko vodilo in navdih marsikomu.

Nazaj