Change language
  • JAVNI POZIV POSAMEZNIKOM K
    SODELOVANJU V PROJEKTU “GREEN EXERCISE”
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

O pogostih, a neprimernih prigrizkih otrok v Gornjih Petrovcih

 

V okviru projekta Pot do lokalne hrane smo v soboto, 13. oktobra 2018 izvedli dve predavanji s kulinaričnima delavnicama na Osnovni šoli Gornji Petrovci, kamor smo bili povabljeni kot predavatelji na njihovem dnevu odprtih vrat.

Predavanje z naslovom "Pogosti, a neprimerni prigrizki naših otrok" je izvedla Alenka Glavač Geršanov s Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, namenjeno pa je bilo tako staršem in otrokom kot tudi vsem zaposlenim na šoli. Teme, o katerih so se na predavanju pogovarjali, so bile hrana na našem krožniku, hranilne snovi in njihov pomen, najpogostejši prigrizki naših otrok ter označbe na živilih.

Poleg predavanj sta potekali še kulinarični delavnici za prvo in drugo triado učencev. Na delavnici so se tako otroci kot njihovi starši aktivno vključili v pripravo zdravih prigrizkov, tako so pokušali pirino pito, izdelali zdrave sendviče iz polnozrnatega toasta, na katerega so si poljubno namazali namaz iz leče ali tune ter ga nato obložili z zelenjavo, ob koncu pa so izdelali še riževe kroglice, povaljane v mletih mandljih. 

Nazaj