Change language
  • JAVNI POZIV POSAMEZNIKOM K
    SODELOVANJU V PROJEKTU “GREEN EXERCISE”
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

NOVICE

Druga delavnica Jem lokalno II v Radencih

V torek, 21. novembra 2017, je v prostorih Vrtca Radenci - Radenski mehurčki potekala druga delavnica v okviru projekta Jem lokalno II. Alenka Glavač Geršanov s Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota je za starše in ostale prisotne izvedla delavnico na temo »Pogosti, a neprimerni prigrizki otrok«. Na delavnici je predstavila pomen hrane in sestavin v živilih, smernice zdrave prehrane in poudarila pomen gibanja za otroke.

Izpostavljen je bil pomen lokalno pridelane hrane – tako za otroke kot tudi za lokalno skupnost in okolje. Rezultati ankete, ki jo je opravil Center za zdravje in razvoj Murska Sobota kažejo, da so najpogostejši prigrizki otrok predelana živila z veliko vsebnostjo sladkorja, soli in nasičenih maščob - z neustrezno hranilno vrednostjo za otroka. Rezultati ankete so bili izhodišče za predstavitev bolj zdravih prigrizkov za otroke. Predavateljica je poudarila pomen vključitve otrok pri pripravi zdravih prigrizkov – od nakupa do priprave. Prigrizki iz sadja in zelenjave so lahko z malo truda zelo privlačni za otroka – otrok jih z veseljem poje. Tudi številni namazi, ki jih starši kupujejo, se z malo truda lahko pripravijo doma. Kot bolj zdrava alternativa so namazi, ki jih pripravljajo v vrtcu.

V vrtcu so v dogovoru s predavateljico pripravili domači čokoladno lešnikov namaz in namaz iz sončničnih semen na ajdovem kruhu. Starši so se strinjali, da sta oba namaza odlična. V nadaljevanju srečanja so se starši praktično preizkusili v razumevanju in branju deklaracij.

Nazaj