Change language
  • JAVNI POZIV POSAMEZNIKOM K
    SODELOVANJU V PROJEKTU “GREEN EXERCISE”
  • NOVI TURISTIČNI PRODUKTI IN PAKETI
    V OKVIRU PROJEKTA “GREEN EXERCISE”
  • REGIO HELP
    pomoč in dostopnost do različnih institucij

2012

Končal se je čezmejni projekt Hiking & Biking

Več kot tri in pol leta trajajoči projekt prinesel regiji preko 275 km označenih kolesarskih poti, in preko 250 km označenih pohodnih poti in poti za nordijsko hojo. Pripravljeni številni turistični produkti s sodelovanjem več kot 22 občin in lokalnih skupnosti Pomurja.

Beri naprej ...

Film Po poti srčkov

V okviru evropskega projekta »Active Access« se je za osnovne šole pripravil krajši film z naslovom "Skupaj po poti srčkov", s katerim smo izpostavili problematiko povečanega prometa v okolici šol.

Beri naprej ...

Predstavitev EKOLOŠKE KOŠARICE

V okviru projekta »Bio experience« Vas vabimo na predstavitev mreže ekoloških pridelovalcev Pomurja za pripravo ekološke košarice, ki bo: v ponedeljek, 12. novembra 2012 ob 17.00 uri.

Beri naprej ...

Zaključna mednarodna konferenca projekta Active Travel Network

Ob zaključku projekta Active Travel Network se je od 6. do 7. novembra 2012 v mestu Weiz (Avstrija) odvijala zaključna mednarodna konferenca, kjer so se predstavili doseženi rezultati izvedenega projekta. 

Beri naprej ...

Koledar prireditev za družine v krompirjevih počitnicah

V okviru projekta Centri za družine na Štajerskem in v Pomurju - Otroški smeh brez meja, z akronimom Family Centres je na pobudo Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota nastala prva skupna družinam prijazna ponudba Pomurja.

 

Beri naprej ...

Evropski teden mobilnosti

Akcija imenovana Evropski teden mobilnosti je najbolj razširjena kampanja na temo trajnostne mobilnosti v Evropi.

Beri naprej ...

Naj pot

Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, GIZ za pohodništvo in kolesarjenje pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS – Direktoratom za turizem in internacionalizacijo objavljajo tekmovanje na področju turizma, urejanja in varstva okolja v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna za najboljšo tematsko pot v letu 2012.


Beri naprej ...

Delam s srcem

V Radencih bo v nedeljo, 30. 9. 2012 potekal dogodek: Delam s srcem zase in za zdravo srce moje družine.

Beri naprej ...

Dan odprtih vrat ZD Ljutomer

V soboto 22. septembra 2012 je v Zdravstvenem domu Ljutomer potekal dan odprtih vrat, kjer je s promocijskimi aktivnostmi sodeloval tudi Center za zdravje in razvoj Murska Sobota. Obiskovalcem smo predstavili aktivnosti na področju mobilnosti in gibanja, s poudarkom na informacijah o pohodnih in kolesarskih poteh v naši regiji.

Beri naprej ...

Evropski teden mobilnosti 2012

V okviru Evropskega tedna mobilnosti je bila izvedena izobraževalna delavnica z naslovom "Vidiki varnosti in nevarnosti kolesarjev na cesti",  na poligonu podjetja Španik, Noršinska ulica 8, 9000 Murska Sobota.

 

Beri naprej ...

Zdrava lokalna kulinarika na Jenamena! festu

V okviru projekta "Zdrava lokalna kulinarika na prireditvah" se je predstavilo nekaj receptov na množičnih prireditvah in sicer na Naši Poljani v Mali Polani, na Mlinarskih dnevih in na festivalu Jenamena! v Črenšovcih.

Beri naprej ...

Sosed k sosedu - promocijsko-dokumentarni film

V okviru triletnega projekta Sosed k sosedu je nastal zanimiv dokumentarno-promocijski film, ki prikazuje planiranje, izvajanje, sodelovanje in izvedbo projektnih aktivnosti cele palete partnerjev, sodelavcev in drugih, ki so v projektu sodelovali.

Beri naprej ...

Biodoživetje na 50. Agri

Biodoživetje na 50. AGRI je bilo letos posebej posvečeno Pomurskim pridelovalcem in predelovalcem ter turističnim ponudnikom, ki v svoji ponudbi turistom, pohodnikom, izletnikom, skratka gostom ponujajo ekološko certificirane izdelke.

Beri naprej ...

Poletna šola javnega zdravja 2012 / Public Health Summer School 2012

Poletno šolo javnega zdravja 2012 letos organiziramo že drugič. Tema: Konceept enakosti v preventivi.

Beri naprej ...

Izpeljan Dan aktivne mobilnosti v Ljutomeru

Utrinki z uspešno izpeljane in množično obiskane prireditve v Ljutomeru.

Beri naprej ...

Dan aktivne mobilnosti občine Ljutomer

Vabljeni na Dan aktivne mobilnosti občine Ljutomer v soboto, 12. maja 2012.

Beri naprej ...

Otroške ulice

Namen otroških ulic je, da pridejo starši in njihovi otroci na sosedsko druženje, ki traja nekaj ur. Medtem ko se lahko otroci varno igrajo, starši pa mirno popijejo kavico in brezskrbno poklepetajo s sosedi, je promet med izvedbo »ulice« omejen, razigranim otrokom pa ne preti nevarnost mimo drvečih avtomobilov.

Beri naprej ...

Bambini

Partnerji v projektu Bambini si bodo prizadevali preko raznih aktivnosti doseči glavni cilj, to je okolju bolj prijazno in energijsko učinkovitejšo mobilnost za prihodnje generacije.

Beri naprej ...